powered by:
Σάββατο, 30 Μαΐου 2020

Β. Καστσούλης: «Ο Αυγενάκης ήθελε να χαϊδέψει αυτιά»

Ζω ένα δράμα τα τελευταία πέντε χρόνια, σε όλες τις διαστάσεις. Το παιδί μας ήταν ένας αγνός φίλαθλος και δεν ήταν οπαδός κάποιας μεγάλης ομάδας, ήταν και μετά θάνατον, το εύκολο θύμα.

Ο Βασίλης Κατσούλης, πατέρας του αδικοχαμένου Κώστα, ο οποίος έπεσε θύμα οπαδικής βίας στις 29 Σεπτεμβρίου του 2014, όταν και έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά το σοβαρό τραυματισμό από επίθεση οπαδών, μίλησε στην εκπομπή “Full Επίθεση” του ARENA 89.4 για την έκρυθμη κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό, την παρουσία του Λευτέρη Αυγενάκη στη θέση του Υφυπουργού και το… αμαρτωλό παρελθόν του.

Αναλυτικά όσα είπε:

“Ζω ένα δράμα τα τελευταία πέντε χρόνια, σε όλες τις διαστάσεις. Το παιδί μας ήταν ένας αγνός φίλαθλος και δεν ήταν οπαδός κάποιας μεγάλης ομάδας, ήταν και μετά θάνατον, το εύκολο θύμα. Αν ρωτήσετε 10 ανθρώπους, αν τον θυμάται ένας, είναι ζήτημα. Δεν έχει ασχοληθεί σχεδόν κανείς από τότε, με αυτή την υπόθεση. Το περνάνε όλοι εύκολα. Δεν θα ήταν για εμάς βάλσαμο, να είχαμε δημοσιότητα, δεν την επιθυμούμε καν, αλλά όπως μας αναγκάζει η πραγματικότητα, μετά το θάνατο, δημιουργήθηκε μια πολύ καλά οργανωμένη εκστρατεία συγκάλυψης, στην οποία συμμετείχαν οι πάντες.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία, επίσημα, στη δικογραφία, που λένε πως το παιδί μας δεν είχε κακώσεις στο κεφάλι. Οι ιατροδικαστές, όμως, έχουν τραβήξει φωτογραφίες που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Αποδεικνύουν λιντσάρισμα. Το παιδί μας, χτυπήθηκε από 7 οπαδούς. Δικάστηκαν οι 3 μόνο. Υπήρχε μια καταγγελία για άλλους 3, οι οποίοι απαλλάχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχει μέρος του σώματος που να μην είναι χτυπημένο. Έχω τη δύσκολη κατάσταση να αντιμετωπίσω, ότι βλέπω τις δύσκολες φωτογραφίες του γιου μου από τη νεκροτομή. Συννεραμένα ράμματα από τους γιατρούς και καταθέτουν ότι δεν υπήρχε κάκωση στην περιοχή της κεφαλής”.

Για τον Λευτέρη Αυγενάκη: “Υπάρχει φωτογραφία, που εμφανίζεται ο κ. Αυγενάκης μπροστά στην ΕΠΟ, με τον τότε Πρόεδρο και τον τότε Γεν. Αρχηγό της ομάδας του Ηροδότου, λίγες μέρες μετά το θάνατο του παιδιού μας. Του έχω κάνει επίσημα το ερώτημα: Με ποια ιδιότητα πήγαινε εκεί και συμπαρίστανται στους ανθρώπους του Ηροδότου ; Δεν με έχει απαντήσει ποτέ. Αν πήγε σαν Βουλευτής Ηρακλείου, να καταθέσει στην ΕΠΟ, πως δεν έγινε τίποτε, τότε εντάξει. Αυτή η υπόθεση δεν είναι τωρινή. Έγινε για πρώτη φορά η αναφορά μου τότε που έγιναν τα επεισόδια με τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ. Είχαν βγει τότε όλες οι… παρθένες της Νέας Δημοκρατίας, πως ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει τον Σαββίδη. Δεν το άντεξα τότε. Βγήκα και τους έδειξα την φωτογραφία αυτή με τον Αυγενάκη.

Η ανοιχτή επιστολή που έστειλα στον κ. Αυγενάκη, ερωτά τον Υφυπουργό:

1. Με ποια ιδιότητα συνοδεύσατε τον Πρόεδρο και τον Γεν. Αρχηγό του Ηροδότου, στα γραφεία της ΕΠΟ, λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του παιδιού μας ; Ήταν αυτή η παρέμβαση, κατά της βίας ;

2. Η απορία σας προς τον τότε Υπουργό, μετά την απόφαση για αφαίρεση 15 βαθμών στον Ηρόδοτο, ήταν πράξη κατά της βίας ;

3. Με τον συνυποψήφιό σας κ. Τζώρτζογλου, τον Νοέμβριο του 2014, οργανώσατε συνέδριο κατά της βίας, που κατέληξε να είναι υπέρ της απαλλαγής του Ηροδότου. Είναι αυτό, πράξη κατά της βίας ;

4. Επειδή σαν παράταξη δηλώνετε πως θα φέρετε την τάξη, όταν δολοφονήθηκε το παιδί μας, ήσασταν πάλι κυβέρνηση, είστε τελικά ικανοποιημένοι με τα μέτρα που έλαβε τότε η Αστυνομία για να αποτρέψει την δολοφονία και να διαλευκάνει την υπόθεση ;

Αυτές ήταν οι ερωτήσεις μου στην επιστολή. Εγώ καμένος είμαι ούτως ή άλλως και δεν έχω αυταπάτες. Είναι φανερό γιατί κράτησε αυτή τη στάση ο κ. Αυγενάκης. Κράτησε τη στάση για να χαϊδέψει αυτιά, να έχει ένα εκλογικό ακροατήριο κτλ. Ο πολιτικαντισμός αυτός, όχι γιατί έχω χάσει το παιδί μου, αλλά μου είναι απεχθής. Είμαι μόνος μου, εναντίον όλων. Το εννοώ αυτό”.

ΠΗΓΗ: ARENAFM.GR

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:

Άλλα Νέα

FORZA 30-31/05/2020