powered by:
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Ο αληθινός... “κορωνοϊός” δεν έχει εμβόλιο, ούτε φάρμακο

Ο ιός που σκοτώνει μάρτυρες κακουργοδικείων, που εξαιτίας του παραιτούνται μέλη δικαιοδοτικών οργάνων, μεταναστεύουν δικαστές ή κακοποιούνται παράγοντες του αθλητισμού

του
Νίκου Τζαντζαρά

Η αληθινή πανδημία που εδώ και πολλά χρόνια απειλεί την Ελλάδα, δεν είναι ζήτημα λοιμωξιολόγων, ούτε ερευνητών επιστημόνων. Η λοιμώδης νόσος που κατατρώει τα σωθικά των θεσμών, που δημιούργησε όλες τις πληγές και γέννησε κάθε κοινωνική, οικονομική και πολιτική αναπηρία στην Ελλάδα, έχει ένα και μόνο “σημείο μηδέν”: τον απόλυτο, φαταουλικό και ανεμπόδιστο υδροκεφαλισμό, τον αποστειρωμένο δοκιμαστικό σωλήνα της διαπλοκής. Η υπερσυγκέντρωση ισχύος, εξουσίας και χρήματος, από μια χούφτα αχόρταγων οικογενειών και των κολαούζων της, που τους χρηματοδοτούν, τους εξωραΐζουν και τους στέλνουν να προσποιούνται τους “κυβερνήτες”.


Ο πιο φονικός κορωνοϊός που μεταμφιέζεται και μεταλλάσσεται διαρκώς, που περνάει ενίοτε από χέρι σε χέρι, άλλοτε μέσα σε μια χούφτα “τάληρα” που εξαγοράζουν κάθε πρόθυμο δούλο, άλλοτε σε μια σφιγμένη μπουνιά που τρομάζει κάθε φλώρο υπαλληλάκο και θεσμικό εκπρόσωπο ή λειτουργό της κακιάς ώρας κι άλλοτε μέσα από το δάχτυλο που φοράει το δαχτυλίδι, στα χείλη κάθε πρόθυμου να το φιλήσει για να κάνει τη δουλειά του.


Ο χειρότερος, ο πιο μεταδοτικός ιός, ο μόνος άνευ προσπάθειας καν να αντιμετωπιστεί με φάρμακα ή εμβόλια, είναι αυτός που δημιούργησε μια χώρα τρομαγμένη και ανίκανη να σταθεί στα πόδια της, απρόθυμη να διεκδικήσει τα δίκια της, πολύ φοβισμένη να παλέψει για τα δικαιώματα της κοινωνίας των πολιτών της, διακινείται με συνευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Είναι ο ιός που δεν αφήνει υγιείς στο πέρασμά του, γιατί ο φορέας απλώς τον μεταφέρει και ασθενούν όλοι όσοι τον συναναστρέφονται, θέλοντας και μη: όλοι μας δηλαδή.


Είναι ο ιός από τον οποίο πεθαίνουν μάρτυρες κακουργοδικείων, ο ιός εξαιτίας του οποίου παραιτούνται μέλη δικαιοδοτικών οργάνων, μεταναστεύουν δικαστές ή βρίσκονται δαρμένοι, με καμένες επιχειρήσεις και σπίτια, παράγοντες του αθλητισμού, είναι ο ιός που κουβαλάει... ασυνόδευτα βαπόρια με τόνους πρέζας στα λιμάνια μας. Αυτός ο ιός είναι που εσχάτως μεταδίδεται κι από το χαρτί: μια απόφαση που την πήρε και καθαρόγραψε μια επιτροπή διορισμένων κουμπάρων και ημετέρων, έφτασε να μολύνει όποιον την ακούμπησε, μέχρι να φτάσει στα χέρια κανονικών δικαστών και να τους μετατρέψει σε αμέτοχους και άβουλους παρατηρητές.


Από αυτόν τον καταστροφικό ιό, ο μόνος τρόπος κάποτε να σωθεί η Ελλάδα και οι Έλληνες, μπορεί να βρεθεί αν κινητοποιηθούν όλες οι υγιείς δυνάμεις της περιφέρειας και με τη στήριξη ισχυρών παραγόντων, δημιουργήσουν έναν πολιτικό φορέα, που έξω από κομματικές αγκυλώσεις, μακριά από άκρα και ιδεοληψίες, καταστήσει τον Ελληνισμό του περιθωρίου, επίκεντρο του ενδιαφέροντός τους.


Σήμερα, που δεν υπάρχει πια ιδεολογία να έχει σταθεί όρθια και να έχει να επιδείξει αληθινές λύσεις στα επίκαιρα προβλήματα, σήμερα που δεν υπάρχει κανείς να παρουσιάσει ένα αλάνθαστο ή έστω, στοιχειωδώς αποτελεσματικό μοντέλο διαχείρισης παγκοσμίως, σήμερα που φαλήρισαν συστήματα και σχήματα, η μόνη πιθανή διέξοδος μπορεί να δοθεί από όσους Έλληνες που επί δεκαετίες είναι “στην απέξω”. Με συγκλίσεις και συναινέσεις προς τα κάτω και μαζική αποφασιστικότητα για συγκρούσεις με τους “από πάνω”. Και ο ηγέτης του ΠΑΟΚ έχει λόγο, τρόπο και ανάστημα να παίξει κεντρικό ρόλο σε όλο αυτό. Θα επανέλθουμε.

Άρθρα

FORZA PLUS 26/08/2020