powered by:
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2020

Ατιμωρησία και κοροϊδία γιγαντώνουν το φαταουλισμό

Οι εξαντλητικά αργοί – μέχρι απώλειας του κεφιού για τη... ζωή – ρυθμοί που κινείται η δικαιοσύνη, η ουσιαστική ατιμωρησία και η λήθη, κάνουν τη “δουλειά”

του
Νίκου Τζαντζαρά

Κάθε μέρα γίνονται πράγματα σε όλους τους τομείς που “φωνάζουν” ότι έχουμε ανάγκη από νέα ιστορικά... χαμηλά, οπότε πήραμε και τρυπάμε τα υπόγεια να πιάσουμε έγκατα της Γης για να ταιριάξουμε. Νομοθετικές πρωτοβουλίες που βοηθάνε το κουκούλωμα και το μαύρο χρήμα σε βαθμό να διαπομπευόμαστε πανευρωπαϊκώς, ευνοιοκρατία που γιγαντώνεται απροκάλυπτα και τριτοκοσμική λειτουργία δικαιοσύνης και θεσμών συνολικά, που έχουν νομοτελειακό επακόλουθο την αποθράσυνση του φαταουλισμού, από όπου κι αν προέρχεται – εδώ... δε χωρούν οπαδικά.


Για παράδειγμα, το χιλιοτραγουδισμένο σκάνδαλο της SIEMENS οδηγήθηκε σε οριστικό δικαστικό τέλος τις προάλλες, με την απόφαση του Εφετείου, (προσοχή αυτό που ακολουθεί δεν είναι τυπογραφικό λάθος), 14 χρόνια (και ολογράφως “δεκατέσσερα χρόνια”), μετά την τέλεσή του, με τον εκ των βασικών κατηγορουμένων κύριο Χριστοφοράκο (στη μεγάλη φωτο με τον Κόκκαλη) να διαφεύγει στο εξωτερικό, με δέκα από τους κατηγορουμένους να έχουν στο μεταξύ αποδημήσει εις Κύριον και με κάποιον άλλοτε πανίσχυρο Τσουκάτο να πανηγυρίζει, όχι επειδή αθωώθηκε, αλλά επειδή το αδίκημα για το οποίο κατηγορούνταν παραγράφηκε, οπότε... δικαιώθηκε, λέει. Παράνοια.


Ποιος να φοβηθεί ποιον; Θεσμό, νόμο ή αξιωμα. Από που κι ως που να προφυλαχθεί κράτος και πολίτες στο μέλλον, όταν το παρελθόν διδάσκει κατ' επανάληψη, άλλα; Θα μπορούσα να γράφω ρητορικά ερωτήματα για να γεμίσουν όλο μου το δισέλιδο και όχι μόνο του σημερινού φύλλου, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος. Οι εξαντλητικά αργοί μέχρι απώλειας του κεφιού για τη... ζωή – ρυθμοί που κινείται η δικαιοσύνη, η ουσιαστική ατιμωρησία και η λήθη, κάνουν τη δουλειά τους.


Τους ξεχάσαμε όλους, όπως ξεχάσαμε και άλλους που μονοπώλησαν για λίγο τα δελτία ειδήσεων. Τους θυμήθηκα συμπτωματικώς αυτούς, διότι η κόντρα Κόκκαλη – Μαρινάκη μου τους θύμισε. Εκείνη την εποχή βλέπετε μεσουρανούσαν, του Σωκράτη συνδαιτυμόνες ήταν... Πρόσωπα – φλάμπουρα της εποχής που αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε για τα καλά πως γίνονται οι βρομερές δουλειές που ταΐζουν αυτά τα συστήματα. Σήμερα δεν τους “παίζουν” ούτε τα δελτία: τα κανάλια είναι όλα δικά τους...


Εν τω μεταξύ, ας συνεχίσουν τουλάχιστον τον καβγά τους και το δημόσιο ξεκατίνιασμα Βαγγέλης και Σωκράτης κι ας γνωρίζουν πως τους πιστεύουμε και τους δυο σε όσα καταγγέλουν για αλλήλους. Θέλουμε κι άλλα. Μπορεί να έχουμε χάσει κάθε ελπίδα για απονομή δικαιοσύνης, αλλά τουλάχιστον μας διασκεδάζει η κατάντια τους. Ίσως τραβώντας το λίγο ακόμα στα άκρα, να κατορθώσουν να μας λύσουν την περιέργεια για πολλά κενά που έχουμε στην πληροφόρηση και να βοηθήσουν από βιασύνη και κανά εισαγγελέα που αρνείται να... μεταναστεύσει, να κάνει λίγη πλάκα με τη σειρά του.

ΥΓ

Στα τέλη του Οκτώβρη «βγήκε» η απόφαση της αγωγής των εργαζομένων του «Βήμα FM», κατά της εταιρείας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις Βήμα FM Α.Ε.» που λειτουργούσε τον ραδιοσταθμό, του προέδρου του Δ.Σ. της, Σταύρου Ψυχάρη, της τωρινής μεγαλομετόχου αυτής, «ALTER EGO Μ.Μ.Ε. Α.Ε.» και του ιδιοκτήτη της, Βαγγέλη Μαρινάκη, δέκα μήνες μετά που κατατέθηκε.


Αποφασίστηκε πως αν και η εταιρεία οφείλει τα χρήματα αυτά στους εργαζόμενους, τόσο ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου (Ψυχάρης) όσο και ο κύριος μέτοχος (Μαρινάκης) απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους... Εντελώς συμπτωματικά, δύο μέρες μετά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε 34.000.000€ για τον πλειστηριασμό του MEGΑ. Για γέλια ή για κλάμματα;

Άρθρα

FORZA PLUS 26/08/2020