powered by:
Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Ντρέπομαι

Κοντεύω τις 24 ώρες ντροπής και είναι η αλήθεια πως δεν είμαι συνηθισμένος.

του
Νίκου Τζαντζαρά

Δεν υποστηρίζω τα συμφέροντα καμιάς από κείνες τις ομάδες που η ντροπή είναι αδιάλειπτος σύντροφος της ζωής τους κι έχουν συνηθίσει. Η ντροπή είναι ένας ολόκληρος... καινούριος κόσμος για τους άμαθους. Ευτυχώς, ευρισκόμενος εδώ που ζω και όντας ταγμένος στα χρώματα και τις αρχές που έχω επιλέξει να υπηρετώ και να υποστηρίζω, δε θα χρειαστεί να τη συνηθίσω.

Ντρέπομαι, που στη χώρα του “Καπετάνιου”, του Κόκκαλη, του Θωμά, του Βίκτωρα, της οικογένειας Σπάθα, του Μελισσανίδη, του μακαρίτη Μάκη Ψωμιάδη, του Γκιρτζίκη, του Σαρρή και της εγκληματικής οργάνωσης, υπάρχουν τόσοι υποκριτές και άνανδροι... opinion leaders (πανάθεμα τους), να φρίττουν από τον Βίο και την Πολιτεία του Ιβάν Σαββίδη στο ελληνικό ποδόσφαιρο... Πολιτικοί, καλλιτέχνες, παράγοντες του ποδοσφαίρου και άλλοι... ταγοί.

Ντρέπομαι για δημοσιογραφάκια με 180 λέξεις λεξιλόγιο, που όλα αυτά τα χρόνια που καίγονταν σπίτια και μαγαζιά, ενώ ξυλοκοπούνταν και πυροβολούνταν άνθρωποι του ποδοσφαίρου από τους συμμορίτες, ήταν κρυμμένα στα λαγούμια τους κι έπαιζαν τις πιτσικουλιές και τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους στα πλαίσια της εφαρμογής των κανόνων και της νομιμότητας. Θαρρείς και γλύτωσε ποτέ ο ΠΑΟΚ ή άλλη ομάδα του Βορρά από την επιβολή του Νόμου...

Ντρέπομαι για λαγόκαρδους ρεπόρτερ, που σιώπησαν όταν τους καρπάζωναν στο Καραϊσκάκης, που σιώπησαν όταν τάγματα ασφαλείας εισέβαλαν σε αίθουσες σύνταξης, που το βούλωναν όταν δέρνονταν συνάδελφοί τους έξω απ' το σπίτι τους ή όταν μαχαίρωναν τον Συρίγο, αλλά προχθές στην Τούμπα ένιωσαν τάχα την... ανάσα της κόλασης, επειδή προστατευμένοι και ασφαλείς, άκουσαν από τριάντα μέτρα μακριά πέντε “γαλλικά”...

Ντρέπομαι για “κορυφές” του κλάδου μου, βολεμένες εδώ και χρόνια σε παχιές και φαρδιές διευθυντικές πολυθρόνες με δυσανάλογες για το μέγεθός τους αμοιβές, που έβλεπαν συνεργάτες τους να διώκονται και να προπηλακίζονται δίπλα τους, ενώ οι ίδιοι έστριβαν επί χρόνια δια του του αρραβώνος με το Champions League και τα ξένα πρωταθλήματα. Φέτος αποφάσισαν άξαφνα να... λερωθούν ομαδόν, ασχολούμενοι, πάντα από καθέδρας, με τον πάτο που τάχα... μόλις πιάσαμε στα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Από τα “σκατά” του οποίου, τόσο φιλάρεσκα και αφ' υψηλού απείχαν μέχρι πρόσφατα, αφήνοντας εμάς τους... μπανάλ να καταπιανόμαστε με δαύτα. 

Ντρέπομαι που μια εικόνα (που ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις), σκέπασε και πάλι την αλήθεια και την ουσία και όλοι όσοι το βλέπουμε αυτό, αποδεικνυόμαστε ελάχιστοι για να κάνουμε κάτι δραστικό. Και παραδινόμαστε με όλους τους υπόλοιπους στο φαΐ που μας σερβίρουν.

Nτρέπομαι που καταντήσαμε τον Σαββίδη που έβαλε 100 εκ. ευρώ στην ομάδα του και απάλλαξε τη χώρα από την ποδοσφαιρική χούντα, αλλόφρονα να εισβάλλει στα γήπεδα για να υπερασπιστεί το δίκιο του και να το χάνει επειδή... έβγαλε το μπουφάν του και φάνηκε αυτό που κουβαλάνε μαζί τους μεγαλομέτοχοι και μπράβοι εντός αγωνιστικών χώρων, εδώ και σαράντα χρόνια. Καταδικαστέο, αλλά δεν ανατριχιάσαμε. Κάνα δυο άντρες όλοι κι όλοι το παραδέχτηκαν, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, πρώτο.

Ντρέπομαι που ολόκληρη Βόρεια Ελλάδα, δεν κατορθώνουμε να προασπίσουμε τον μόνο επιχειρηματία που εμφανίστηκε στην τελευταία μαύρη δεκαετία σε αυτήν την περιοχή της χώρας και δημιούργησε αληθινή ανάπτυξη, έδωσε όραμα, δουλειές κι ελπίδα σε βαλτωμένες δυνάμεις και δραστηριότητες. Κι ετοιμάζονται να τον διώξουν και τους κοιτάμε και τους τον αφήνουμε βορά στα μεγαλύτερα συμφέροντα που ενώθηκαν ποτέ σε αυτόν τον τόπο εναντίον ενός ανθρώπου, από τότε που θυμάμαι...

Μπορώ να κάνω εύστοχες ή... πρόχειρες αναλύσεις επί αναλύσεων για ποδοσφαιρικά, πολιτικά, δικαστικά, θεσμικά και άλλα θέματα. Ο πρώτος... ημιαμόρφωτος που θα κάνω μέχρι και τον γεωπολιτικό αναλυτή θα είμαι στη χώρα ή ο τελευταίος; Το μόνο που θα κάνω είναι να σας καλέσω να παρακολουθήσετε 4'.30”  από 45λεπτη συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη στον Σκάι και τη Σία Κοσιώνη στο πιο κάτω βίντεο. Τα δεκαπέντε λεπτά όλης της συνέντευξης, αναλώθηκαν στον ξαφνικό... έρωτα του κου Πάιν για τη Θεσσαλονίκη, και το παρακάτω απόσπασμα στο λιμάνι και τον Ιβάν. Το χαμόγελο του πρέσβη στην αναφορά του ονόματος “Σαββίδης” λέει ακόμα κι όσα δε μαρτυρά με λόγια από μόνος του. Δόθηκε πριν ενάμιση μήνα και ήταν η τρίτη ευθεία επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΟΚ τους τελευταίες μήνες από την πιο αμφιλεγόμενη πρεσβεία σε ελληνικό έδαφος, με... παράδοση ανάμειξης στα εσωτερικά μας. Αυτή τη φορά επιπλήττοντας μας που δεν το κάναμε κι εδώ με το λιμάνι μας, έτσι καλά που το έκαναν στον Πειραιά.

Συνεχίστε να συζητάτε για... ήθος. Ντρέπομαι και για σας που δε ντραπήκατε ποτέ. Ηθοποιοί... Ντρέπομαι, αλλά... σας καταλαβαίνω και λίγο. Εδώ εμπλέκονται δυνάμεις που οδήγησαν πρωθυπουργούς σε πρόωρη συνταξιοδότηση και ξέρω πόσο... λεοντόκαρδα παλικαράκια είστε...

Άρθρα

FORZA Plus 12/11/2018