powered by:
Κυριακή, 21 Οκτωβρίου 2018

Ο Ολυμπιακός είναι πανέτοιμος για πόλεμο. Οι άλλοι;

Η αθλητική δικαιοσύνη έχει το λόγο. Που δεν αποτελείται πια από υπαλλήλους της κάθε διοίκησης της ΕΠΟ, αλλά από τακτικούς, αληθινούς, κανονικούς κι εν ενεργεία δικαστικούς.

του
Νίκου Τζαντζαρά

Ξεκινά επιτέλους η επόμενη φάση του σκανδάλου της... καρδιάς μας, με την παραπομπή ενός λεωφορείου ανθρώπων για ένα κακούργημα κι ένα πλημμέλημα. Η δικαιοσύνη θα αποφασίσει, αλλά τώρα είναι που μπαίνουμε σε ένα άλλο στάδιο πολέμου ΚΑΙ πολιτικών διαστάσεων, όπως έχει γίνει κατανοητό από καιρό. Και καθόλου άσχετο και με τις όποιες κάλπες, όποτε έρθουν, αλλά γι αυτό, θα γράψουμε ειδικά, άλλη φορά.

 

 

Προσέξτε, για να κατανοούμε σιγά σιγά λίγη στρατηγική, Μπορεί ο πόλεμος κυβέρνησης (και δικαιοσύνης) – Μαρινάκη να πάει να φουντώσει τώρα, αλλά ο πρώην πρόεδρος του Ολυμπιακού, έχει μαγειρέψει μια μεγάλη γκάμα εδεσμάτων, πολλά από τα οποία εδώ και καιρό, πολύ... “πριν πεινάσει”:

 

 • Απέδειξε ότι ελέγχει πολύ μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων στον Πειραιά. “Πήρε” το δήμο κι έβαλε τον υπάλληλό του να κάνει το δήμαρχο (μέχρι που τον χρειάστηκε πάλι στην ΠΑΕ και τον ξαναφώναξε να κάνει τον πρόεδρο...)

   

 • Εξαγόρασε τον ΔΟΛ και πλέον εκτός από τα Παραπολιτικά ελέγχει και “Νέα”, “Βήμα” αλλά και το Μέγκα, με τη χείρα βοηθείας των Βαρδινογιάννηδων (!), ενώ συνεχίζει να προσθέτει ιστοσελίδες στο διαδικτυακό του ρεπερτόριο, ακάθεκτος.

   

 • “Εξαφάνισε” μέσω κυριαρχικής συνθηκολόγηση τον μεγαλύτερο μιντιακό του αντίπαλο (ως χθες) τον Αλαφούζο, με τον οποίο πια θεωρούνται... αφοσιωμένοι σύμμαχοι, αν όχι συνεταίροι.

   

 • Στοχοποίησε την εφημερίδα ΦΩΣ και έστρεψε με σαφήνεια τους Ολυμπιακούς, προς τις εφημερίδες που εκείνος προτιμά να... προτιμούν.

   

 • Κατήγγειλε και ζητά την τιμωρία της ΑΕΚ για πυρσούς, αηδίες και σάχλες...

 

 

Τώρα, βάλτε στην εξίσωση γεγονότα που δεν συνδέονται με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, παρά μόνο αν είναι κανείς πολύ... κακοπροαίρετος, αλλά που ο χρόνος, ο τόπος και η σημειολογία τους, δείχνει ομοψυχία, οργάνωση, σχεδιασμό στην... ευρύτερη ερυθρόλευκη οικογένεια: Χωρίς ούτε μια κάμερα να καταγράψει πρόσωπα ένα εμετικό πανό σηκώθηκε κατά του Ιβάν Σαββίδη. Άγνωστοι επιτέθηκαν στην εφημερίδα Έθνος με σοβαρούς κινδύνους για την ακεραιότητα ανθρώπων. Εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, με άθλιο και πρόστυχο τρόπο κακοποίησαν για άλλη μια φορά στην έδρα τους τον Πλατανιά με ρούβλια, απειλές και βρομιές... Τιμωρίες ως τώρα, της πλάκας ή καθόλου.

 

 

Αναλογιστείτε επίσης, εδώ και τόσα χρόνια και με τόσο χρήμα, πόσοι πολλοί οσφυοκάμπτες παραμένουν ενεργά εργαλεία ενός συστήματος, που μπορεί νομικά να μη στοιχειοθετήθηκε (προς ώρας...) πως ήταν εγκληματική οργάνωση, αλλά κατηγορείται ευθέως ως συμμορία. Πόσοι ακόμη συμμορίτες είναι στον κρατικό μηχανισμό, πόσοι είναι στα υπόγεια της Δικαιοσύνης, των θεσμικών οργάνων, για να καταλάβετε πόσο δυνατός θα συνεχίσει να είναι εκεί ο Ολυμπιακός.

 

 

Όχι όμως απαραιτήτως και ποδοσφαιρικά. Διότι εκεί ξεκινά μια άλλη υπόθεση, της αθλητικής δικαιοσύνης. Μιας δικαιοσύνης, που τα προηγούμενα χρόνια, ντροπιάστηκε πολλές φορές και ήρθε σε δυσαρμονία με τον φίλαθλο κόσμο και την κοινωνία. Μιας αθλητικής δικαιοσύνης, που δεν αποτελείται πια από υπαλλήλους της κάθε διοίκησης της ΕΠΟ, αλλά από τακτικούς, αληθινούς, κανονικούς κι εν ενεργεία δικαστικούς. Που περιβάλλονται από όλους με εμπιστοσύνη και στους οποίους επενδύεται μεγάλη προσμονή. Να κάνουν τη δουλειά τους, να εφαρμόσουν το Νόμο, να επιβάλλουν τα δέοντα. Και για ποιο λόγο να μην το πράξουν δηλαδή;

 

 

Αυτή την κρίσιμη στιγμή στην ιστορία της αθλητικής δικαιοσύνης στη χώρα, θα την πιάσουμε αναλυτικά και εξειδικευμένα στο επόμενο φύλλο. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος να πολεμήσει μέχρις εσχάτων Οι άλλοι;

 

 

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στη FORZA  της 11ης Νοεμβρίου 2017

Άρθρα

FORZA 13/10/2018