powered by:
Κυριακή, 31 Μαΐου 2020

Ο ΠΑΟΚ τώρα οφείλει να καλπάσει στο “ισιάδι”

Και ας έρθουν μετά στο δεύτερο γύρο να του το πάρουν...

του
Νίκου Τζαντζαρά
Ας τα βάλουμε στη σειρά να τα μετρήσουμε: Παναιτωλικός και Ξάνθη στην Τούμπα στη σειρά. Με τη Λαμία εκτός και την ΑΕΛ στην Τούμπα. Με τον Λεβαδειακό εκτός και τον ΠΑΣ στην Τούμπα. Αυτή είναι η ακριβής σειρά, στην εξάδα αγώνων που απομένει και ακολουθεί ευθύς για να ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος. Πως είναι δυνατόν, οποιοσδήποτε μέσα ή γύρω από τον οργανισμό του ΠΑΟΚ, να αρνηθεί πως είναι μισή ντουζίνα παιχνιδιών – απόλυτη υποχρέωση για προπαίδεια του “3”;
 
 
Μισό λεπτάκι, πριν καν επιχειρήσουμε να το συζητήσουμε ποδοσφαιρικά, να δούμε τη διαδρομή αυτήν, ως αυτόνομο κομμάτι, μέσα στο δαιδαλώδη μαραθώνιο δρόμο του πρωταθλήματος: είναι ολοφάνερα το μεγαλύτερο ισιάδι. Και όποιος επιθυμεί να περάσει κατηφόρες χωρίς να χάσει την ισορροπία του και να ανέβει ανηφόρες, δίχως να χάσει τη δύναμή του, πρέπει πριν από όλα να διασφαλίσει ότι θα εκμεταλλευτεί στο μέγιστο το ισιάδι.
 
 
Όποιον υπολογισμό και να επιχειρήσει κανείς, είναι αδύνατο να παρουσιάσει αυτή την εξάδα αγώνων, ως κάτι άλλο, από στεγνή υποχρέωση συγκομιδής του απόλυτου. Με εξαίρεση την Ξάνθη που στη δεδομένη στιγμή είναι στην τέταρτη θέση, αλλά την υποδέχεται στην Τούμπα και τέλος πάντων... η Ξάνθη είναι, όλοι οι υπόλοιποι αντίπαλοί του, είναι από την όγδοη θέση και κάτω.
 
 
Στο ίδιο για την ΑΕΚ διαφέρει πως την προσεχή αγωνιστική υποδέχεται τον ισχυρό Ατρόμητο, ενώ ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και πάει μετά στο Περιστέρι. Μετά κι επειδή ακολουθούν η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός την ΑΕΚ, το πρόγραμμα είναι απέναντι στους ίδιους αντιπάλους. Δηλαδή και ήδη ευκολότερο είναι του ΠΑΟΚ και ειδικά ο Ολυμπιακός, που θα πηγαίνει σε όλους “τρίτος”, θα είναι σε μεγαλύτερη πίεση από κάθε αντίπαλο για ένα αποτέλεσμα. Και βεβαίως, κανείς τους δεν είναι σε θέση να πείσει περισσότερο από τον ΠΑΟΚ, που μπορεί να έχει μεγαλύτερη συγκομιδή.
 
 
Δε χρειάζεται καν να δούμε την εκκίνηση του προγράμματος του δεύτερου γύρου. Ο ΠΑΟΚ στην συμπλήρωση του πρώτου γύρου, έχει ακόμα και τη μαθηματική υποχρέωση, να αυξήσει τη διαφορά του απ' όλους. Γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι αδύνατο να πάνε ως τα Χριστούγεννα χωρίς απώλεια. Ο ΠΑΟΚ όμως έχει όλα τα φόντα να το κάνει πραγματικότητα. Να φτάσει την Κυρακή της προ – παραμονής με 41 πόντους στο σακούλι και να δει πόσους μάζεψαν οι άλλοι.
 
Και ας έρθουν μετά στο δεύτερο γύρο, με Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Άρη στην Τούμπα και μόνο με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό κάτω, να του πάρουν το πρωτάθλημα. Ας επιστρατεύσουν τους πάντες και τα πάντα. Και τα... κοάλα, που λέει ένας φίλος μου, ο Κώστας. Έλληνες διαιτητές, ξένους αρχιδιαιτητές, δικαστές, γραμματείς και Φαρισαίους.
 
 
Η ωρίμανση όλων μας, διοίκησης, ποδοσφαιρικού τμήματος, ομάδας, γραφείων, περίγυρου, οπαδών κατακτάται μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με το παιχνίδι, σφύριγμα στο σφύριγμα. Δοκιμάζονται οι αντοχές μας, αλλά είναι πολλές. Και κάθε φορά που ολοκληρώνεται με επιτυχία μια μάχη και μπαίνει το τρίποντο στο σακί, η αντοχή ανανεώνεται. Και αν που και που προκύπτει κανέναν στραβοπάτημα, στη στιγμή πρέπει να ξέρουν όσοι έχουν την ευθύνη τι πήγε στραβά, για να εξαλειφθεί.
 
 
Στα επόμενα έξι, ο ΠΑΟΚ μπορεί και οφείλει να κεφαλαιοποιήσει την ανεπανάληπτη συγκομιδή των πρώτων εννιά. Να της δώσει ειδικό βάρος πρωταθλητή.
 
 
 
Το άρθρο γράφτηκε για την FORZA No101. Σάββατο 10/ Κυριακή 11 Οκτωβρίου

Άρθρα

FORZA 30-31/05/2020