powered by:
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

Πότε θα βγει η ομαλότητα στην επίθεση;

Κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να απαντά αμυνόμενος και με ανίκητο επιχείρημα την αλήθεια, να επιτεθεί επικοινωνιακά

του
Νίκου Τζαντζαρά

Ο κύριος Λευτέρης Αυγενάκης, υφυπουργός αρμόδιος για θέματα... VAR και βίας, από τη μέρα της ορκωμοσίας του και μέχρι σήμερα που μεσολάβησε – δε μεσολάβησε κανένα δίμηνο, συνεχίζει, κατά δήλωσή του με την πρωτοβουλία του να αντιμετωπιστεί αυτή η μάστιγα (βία) στον αθλητισμό. Και ποιος μπορεί να έχει αντίρρηση; Βλέπετε σε μια τέτοια εξαγγελία, έχει κανείς άνευ συζήτησης την στήριξη όλης της κοινωνίας. Φυσικά, ο τρόπος που αντιλαμβάνεται ο καθένας τη θεματολογία που εντάσσεται ή δεν εντάσσεται στην βία μέσα και πέριξ του επαγγελματικού αθλητισμού, είναι μια άλλη συζήτηση.

Πρέπει κανείς να αναγνωρίσει στον υπουργό μεγάλη οξυδέρκεια... Διάλεξε έναν ωραίο, πιασάρικο κεντρικό τίτλο κι έβαλε στη μαρκίζα: “Όχι στη βία!” Θα μπορούσε να είναι κεντρικό σύνθημα σε προεκλογική περίοδο, αλλά αυτή τελείωσε. Θα μπορούσε να είναι μότο γραμμένο σε ταξί και λεωφορεία, όπως κάποτε το “Ναι στη ζωή – όχι στα ναρκωτικά”. Θα μπορούσε να είναι αφορμή για να φωτογραφίζεται κανείς με παιδάκια που απελευθερώνουν από κλουβιά περιστέρια της ειρήνης. Θα μπορούσε ακόμα ακόμα και να γίνει πιστευτό, πως πρόκειται για το όραμα ενός νέου, αγνού και άφθαρτου πολιτικού ανδρός, που ήρθε στα πράγματα για να αφήσει μια ιστορική παρακαταθήκη. Είναι πιθανό όμως να αποτελεί και μια χοντρή μπαρούφα, που στόχο έχει να κουκουλώσει με έναν ελκυστικό μανδύα, τις αληθινές του προθέσεις.

Εξαιρώντας την υποχρεωτική ούτως ή άλλως επιφυλακτικότητα έναντι των προθέσεων των πολιτικών, τους σκανδαλώδεις εναγκαλισμούς της κυβέρνησης με επιχειρηματίες – χορηγούς, αλλά και τις γνωστές... εκλεκτικές συγγένειες του υπουργού με το χαλιφάτο του Πειραιά, το ίδιο το γαϊτανάκι των δηλώσεων του κυρίου Αυγενάκη σε συνάρτηση με την απραξία έναντι ανοιχτών, αληθινών θεμάτων βίας, μεγαλώνει την καχυποψία και των πιο καλοπροαίρετων. Δεν έχουμε ακούσει λέξη από το στόμα του για τα μαχαιρώματα, τους εμπρησμούς οικιών και καταστημάτων, τα λευκά... Polo και τις δολοφονικές ενέργειες εναντίον διαιτητών, αλλά προλάβαμε να ακούσουμε από κείνον  πως το VAR μπορεί να ενισχύει τη βία...

Δεν ενισχύει τη βία η ανισονομία ετών, οι επικίνδυνες, συμμορίτικες και πρόστυχες συμπεριφορές, οι παράγκες, οι μαφιόζικες επιθέσεις, η αντι – ανταγωνιστική οικοδόμηση μονοπωλίου στο ποδόσφαιρο, αλλά την ενισχύει το VAR... Και μάλιστα σύμφωνα με τον υπουργό, “το ακριβοπληρωμένο VAR”, όπως ακριβώς το αποκαλεί συστηματικά μέσω των εκπροσώπων της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Εδώ και πολύ καιρό η FORZA και το δισέλιδο αυτό κουδουνάνε τις καμπάνες για τη σεζόν που έχουμε μπροστά μας. Την πιο δύσκολη, την πιο αδυσώπητη μάχη να κρατηθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο ζωντανό, να ενισχυθεί η ισονομία, να επικρατήσει η δικαιοσύνη. Ποτέ άλλοτε όσοι επιθυμούν καθαρό ποδόσφαιρο, δεν είχαν να αντιμετωπίσουν τόσο οργανωμένους αντιπάλους. Με υψηλότατη στήριξη εντός κι εκτός συνόρων. Με θεσμικούς παράγοντες του κράτους και το ποδοσφαίρου να μην επιχειρούν καν να κρύψουν τις διαθέσεις τους.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ανυποψίαστος, ούτε ανέτοιμος – η κίνηση του PAOK TV το επιβεβαιώνει αυτό. Το ζήτημα είναι αν αρκεί πια μόνο η επαγρύπνηση και μόνο ο ΠΑΟΚ για να αντιμετωπιστεί η επερχόμενη λαίλαπα... Δεν είναι πλέον ζήτημα συνεργασιών, συμμαχιών, και συνθέσεων. Πρόκειται για την επιβίωση του ίδιου του παιχνιδιού και του προϊόντος στη χώρα. Και απαιτείται να βγουν οι δυνάμεις της ομαλότητας από τη διαρκή άμυνα, επιτέλους και στην επίθεση...

    • Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη FORZA της 14/09/2019

Άρθρα

FORZA Plus 20/01/2020