powered by:
Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Συνάντηση των “μεγάλων” τώρα, στα κοντά είναι άκαιρη...

Στους πολέμους επιβάλει τη θέλησή του ο νικητής. Εδώ έχουμε ισοπαλία και ακόμα παίζεται...

του
Νίκου Τζαντζαρά

Είναι πάρα πολύ λίγα τα ενδεχόμενα να αποφύγει κανείς να συναντήσει, κάποια στιγμή, τον αντίπαλο ή ακόμα και τον εχθρό του. Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα είναι να τον οδηγήσει στην... εξόντωση κι έτσι να αποφευχθεί η δύσκολη, αμήχανη και συνήθως πολύ σημαντική ώρα της συνάντησης. Έτσι συμβαίνει στη φύση και στη ζωή και στις επιχειρήσεις και στην κοινωνία και στην ειρήνη και στον πόλεμο και στο ποδόσφαιρο και παντού. Έτσι θα συνέβαινε και στην περίπτωση των... αληθινών ιδιοκτητών των μεγάλων ΠΑΕ στο ελληνικό ποδόσφαιρο: κάποια ώρα Σαββίδης, Μαρινάκης και Μελισανίδης, θα κάθονταν σε ένα τραπέζι να προσπαθήσουν να συνεννοηθούν. Εκτός κι αν...

 

Αυτό θα μπορούσε να αποφευχθεί ή να γίνει ευκολότερο για τους άλλους δυο, αν έλειπε από τη μέση ο Μαρινάκης, πράγμα που για να συνέβαινε, θα σήμαινε πως κάποια δικαστική διερεύνηση, κάποιας από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, θα είχε τελεσιδικήσει με διαφορετικό από το... συνηθισμένο για την περίπτωσή του αποτέλεσμα και αυτό θα τον είχε οδηγήσει εκτός ποδοσφαίρου. Όσο αυτό δε συμβαίνει, μια συνάντηση μαζί του παραμένει ενδεχόμενη. Όσο μάλιστα, διατηρείται τεχνητά ή όχι η ένταση, μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης, διεθνών συνομοσπονδιών, ο Ολυμπιακός και ο ηγέτης του θα πιέζει, μπορεί ακόμα και να... παρακαλάει να γίνει.

 

Αυτό είναι το συμφέρον του και σπανίως το αγνοεί. Ο Μαρινάκης είναι υπόδικος για σοβαρότατες υποθέσεις που αν εκδικαστούν, μπορεί να αλλάξουν δραματικά το τοπίο και στην ελληνική πολιτική σκηνή και στην οικονομία και στο ποδόσφαιρο. Αλλά αυτή η πιθανή συνάντηση, για τους άλλους, πρέπει να είναι απευκταία. Ποιο είναι το συμφέρον Σαββίδη ή κι Μελισσανίδη να τον συναντήσουν, τώρα στα κοντά; Γιατί να τον νομιμοποιήσουν εκείνοι, ως αξιόπιστο και... θεσμικό συνομιλητή, την ώρα που εκκρεμεί ακόμα η απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης επ' αυτού του ζητήμτος; Ας εκδικαστούν πρώτα οι υποθέσεις όπου θα διερευνηθεί αν έχει διαπράξει κακουργήματα ή άλλες αξιόποινες πράξεις, ας επανακτήσει το δικαίωμά του ν ασχολείται με όλα δίχως να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και τότε ας συναντηθούν οι άλλοι μαζί του.

 

Νωρίτερα, για ποιο λόγο ακριβώς πρέπει οι άλλοι δυο να αποτελέσουν την κολυμβήθρα του Σηλωάμ για κάποιον που καταβάλλεται άνισος αγώνας να τεθεί εκτός ποδοσφαίρου; Γιατί αυτόν που... σπρώχνει να πετάξει έξω απ' την πόρτα με όλες της τις ανίσχυρες και πενιχρές δυνάμεις, κάθε υγιές κύτταρο δημόσιων λειτουργών που έχει απομείνει στη χώρα, να τον ξαναβάλουν εντός νόμιμου παιχνιδιού οι αντίπαλοί του από το παράθυρο; Θα πρόκειται για ολέθριο λάθος, κτά την ταπεινή γνώμη του γράφοντος. Τώρα, μαζί του, δεν κατανοώ ποιος μπορεί να προσδοκά σε όφελος, αν συναντηθεί. Στους πολέμους επιβάλει τη θέλησή του ο νικητής. Εδώ έχουμε ισοπαλία και ακόμα παίζεται...

 

Αυτή τη στιγμή, που ο Μαρινάκης αλωνίζει ελεύθερος (ακόμα) και ανενόχλητος, που κατέχει τη NOVA και τα μοιράζει όπως του καπνίσει και είναι... καβάλα στ' άλογο θα τον συναντήσουν; Ο Ιβάν Σαββίδης μπορεί να μην έχει κάτι να φοβηθεί και να μην αρνείται αυτό το ραντεβού, αλλά πριν συναινέσει οριστικά, ας ζυγίσει και τι έχει να κερδίσει. Εκείνος και ο Μελισσανίδης μπορούν να συναντήσουν τον κύριο Μαρινάκη, είτε μόλις λήξουν οριστικά οι υποθέσεις που εκκρεμοδικούν εις βάρος του και απαλλαγεί, είτε με τον διάδοχό του στην αντίθετη περίπτωση.

Άρθρα

FORZA 28-29/03/2020