powered by:
Τρίτη, 9 Μαρτίου 2021

Εδώ είμαστε!

Αυτό είναι όλο. Απλώς, “εδώ είμαστε”. Επειδή ένας κορωνοϊός που “γονάτισε” τον πλανήτη, “καπάκι” μετά το ξαφνικό κι απρόσμενο κλείσιμο ενός ραδιοφωνικού σταθμού, δεν είναι γεγονότα ικανά να μας φιμώσουν κι επειδή πρέπει αυτό το μήνυμα να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται.

του
Νίκου Τζαντζαρά

Εδώ είμαστε! Δε θα το βουλώσουμε. Ελεύθεροι κι αδέσποτοι! Δίχως επιχειρηματικές πλάτες και δίχως αφεντικά.  Χωρίς κρυφούς χρηματοδότες και κρυφές ατζέντες. Κανένας... όμιλος, κανένα media group, ουδείς παράγοντας ή σύλλογος “πίσω μας”. Όλοι μπροστά μας... Εδώ είμαστε! Ελάτε να μας το βουλώσετε.

Το Ράδιο Primo στο... κονάκι του, το www.radioprimo.gr δηλαδή, έχει το κουμπί στα χέρια του – στα χέρια μας. Τα χέρια του Σάββα, του Μάκη, του Μιχάλη, του Ηλία, του Αλέξη, του Φώτη, των Δημήτρηδων, του Χρήστου και του Νίκου. Και των τεχνικών μας. Από την 1η Ιουνίου, στις 15:00. Ό,τι έγινε έγινε, πάμε εμπρός. Όλοι μαζί. Για να επιβάλουμε τη δύναμη των ελεύθερων μικροφώνων.

Να το πω κι αυτό: δεν υπάρχει... μία. Ό,τι υπήρχε, επενδύθηκε για να ανοίξουν τα μικρόφωνά μας. Αλλά, εδώ είμαστε! Δε χρειάζονται λεφτά, όπως είπα κάποτε σε κάποιον ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού, για να φτιάξει κανείς “καλό ραδιόφωνο”. Χρειάζονται απλώς ελεύθεροι άνθρωποι με ελεύθερα μικρόφωνα. Γιατί τότε έρχονται άλλοι άνθρωποι που εκτιμούν και προάγουν τέτοιες... σπανιότητες –  επιχειρηματίες, διαφημιζόμενοι, ακροατές, συνδρομητές, κάτι απ' όλα ή και όλα μαζί – κι επιβεβαιώνουν πως τα ελεύθερα ΜΜΕ τα χρειαζόμαστε και είμαστε έτοιμοι να τα στηρίξουμε. Και είστε – είμαστε, πολλοί. 

Εδώ είμαστε. Έτοιμοι να πέσουμε με τα μούτρα σε αυτό που αγαπάμε, στο πιο δύκολο μεταπολεμικά περιβάλλον που πέρασε ο κόσμος, σε εποχές ακατάλληλες για δουλειές, επενδύσεις, ξεκινήματα. Με μεγάλα σχέδια και όνειρα, αλλά με μετρημένα και συνετά βήματα. Θα ξεθαρρέψουμε, θα ανοίξουμε ταχύτητα, αλλά αργά και σταθερά. Σας παρακαλώ, μη μας “τραβάτε” από τώρα να δώσουμε πράγματα, γιατί ό,τι θα κάνουμε, θα πρέπει να γίνεται καλά. Μη μας πιέζετε να βιαστούμε, γιατί το σχέδιό μας είναι το “σπεύδε βραδέως”.

Ξεκινάμε με πρόγραμμα από το μεσημέρι τις καθημερινές κι από το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα και τον Σεπτέμβριο θα το μεγαλώσουμε. Αρχίζουμε με έξι κι επτά κι οκτώ ώρες αναμετάδοση στην επίγεια ραδιοφωνική συχνότητα του Status 107,7 τη μέρα και τον Σεπτέμβριο θα το ξανασυζητήσουμε. Και θα αρχίσουν οι συζητήσεις και με ραδιόφωνα εκτός Θεσσαλονίκης. Όλο το περιβάλλον είναι ασταθές, όλες οι συνθήκες εντείνουν την αβεβαιότητα, αλλά οι μάχες κερδίζονται κατά βάσιν από το φρόνημα κι αυτό είναι πολύ υψηλό. 

Δεν έχουμε επιχειρηματικές πλάτες, αλλά φαίνεται πως έχουμε άλλες... πλατάρες – τις δικές σας. Και της αγοράς. Κόσμο πολύ δηλαδή, που στηρίζει εμπράκτως την αποφασιστικότητα να μείνει ζωντανό, το πιο φρέσκο και διαφορετικό αθλητικό μέσο των τελευταίων ετών. Προς το παρόν, θέλουμε να μας αναζητάτε στο radioprimo.gr, να μπείτε στη σελίδα μας στο Facebook και να παρακολουθείτε την μετάδοσή μας κι από κει. Και φυσικά στον Status 107,7! Να μας ακούτε θέλουμε.

Εμείς μέσα στον χειρότερο ορυμαγδό της σύγχρονης Ιστορίας του πλανήτη, χρειαστήκαμε λίγους μήνες για να ξαναβγάλουμε “φωνή”. Και είμαστε εδώ. Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στις 15:00.

Ελάτε κι εσείς...

Άρθρα

FORZA PLUS 26/08/2020