powered by:
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2023

Ένας χρόνος... τρέλας!

Όχι στα μεγάλα λόγια. Ναι στα μεγάλα όνειρα. Και ναι στα μεγάλα “ευχαριστώ”. Σε όλους.

του
Νίκου Τζαντζαρά

Από την 1η Ιουνίου του 2020 μέχρι και σήμερα, ακριβώς ένα χρόνο μετά, νιώθω πως κύλησαν δέκα... Η ίδρυση του Ράδιο Primo και η επιβίωσή του ακριβώς στην καρδιά της κυριαρχίας του Covid19 στον πλανήτη ήταν ένα απολύτως... απονενοημένο διάβημα, ένα αδιανόητα παράτολμο εγχείρημα – μια τρέλα! Μετά το αναπάντεχο φίμωμα του Arena, με την αγορά όλη “στον πάγο”, την mediaκή πιάτσα να σέρνεται, το σύμπαν να ανοιγοκλείνει σε ρυθμούς ακορντεόν, μια χούφτα όψιμων ανέργων... επιχειρηματιών, πήρε φόρα και πήδηξε, περίπου στο κενό.

Βλέπετε η έναρξη λειτουργίας του Primo μας, οφείλεται κατά βάση στην άγνοια κινδύνου και δευτερευόντως στην λελογισμένη επιχειρηματική δράση. Και το... “δευτερευόντως” είναι ευφημισμός. Μάλλον “καθόλου” έπρεπε να γράψω. Αυταπάρνηση και θυσία όλων όσων συμμετέχουν στο εγχείρημα, εμπιστοσύνη επιχειρήσεων που στήριξαν κάτι πριν... υπάρξει και φυσικά θεμέλιο όλων των παραπάνω η αγάπη και η στήριξη χιλιάδων ανθρώπων που δε μας επέτρεψε καν να διανοηθούμε πως δε θα το επιχειρούσαμε, το κάνουν δώδεκα μήνες μετά να μοιάζει σχεδόν... λογικό.

Ακριβώς δώδεκα μήνες μετά λοιπόν, είμαστε εδώ, πιο σίγουροι από ποτέ πως τελικώς, πράξαμε απολύτως ορθά. Διότι αυτό που έχουμε εμείς (όλοι εμείς, δηλαδή κι εσείς μαζί), δεν το έχουν κάπου αλλού: αμοιβαία εμπιστοσύνη και σχέσεις αγάπης κι εκτίμησης. Τα υπόλοιπα στις δουλειές χτίζονται εύκολα ή δύσκολα, αν υπάρχουν αυτά. 

Δεν έχω διάθεση για ευρύτερους απολογισμούς – άλλωστε 365 μέρες είναι όλες κι όλες και παρά τη βαρύτητα που έχουν εν μέσω πανδημίας, δεν χτίσαμε και τον... Παρθενώνα. Ένα ξεκίνημα κάναμε. Και μαζί με την mediaonwheels.gr που είχε ξεκινήσει ένα εξάμηνο νωρίτερα, το primobet.gr και το gnomes.gr που ήρθαν το τελευταίο διάστημα, το Primo Group Media πήρε σάρκα και οστά, μετατράπηκε σε μια νέα, υγιή startup εταιρία, δίνει δουλειά πια στα μέλη της... οικογένειάς του και ονειρεύεται ένα καλύτερο αύριο.

Πρόσφατα, το  Primo Group Media προσέλκυσε τον πρώτο επενδυτή – φίλο, που απέκτησε ένα μικρό, μειοψηφικό πακέτο, συμβάλλοντας με την “πλάτη” του στην σχεδιαζόμενη ανάπτυξή μας. Ανάπτυξη, με μόνες προϋποθέσεις την ανεξαρτησία και την αυτονομία μας. (Παρεμπιπτόντως, ένα μικρό ποσοστό είναι ακόμα διαθέσιμο, για όποιον ενδιαφέρεται. Εφόσον είναι “δικός μας”, με χαρά να το συζητήσουμε...)

Όχι στα μεγάλα λόγια. Ναι στα μεγάλα όνειρα. Και ναι στα μεγάλα “ευχαριστώ”. Σε όλους. Στο Χρήστο Ραγκάτση που είναι δίπλα μου από την πρώτη ώρα, με ό,τι έχει και δεν έχει, υλικό και ηθικό και με τη θετική του ενέργεια, πρώτη από τα υπόλοιπα. Στους Δημήτρη Τσορμπατζόγλου, Φώτη Πλιάκο, Σάββα Τζιομπάνογλου, Μιχάλη Μουταφίδη, Αλέξη Σαββόπουλο, Δημήτρη Τυχάλα, Παντελή Αμπατζή, Δημήτρη Κατσαβούνη, Παναγιώτη Μπαρλαμπά, τη “Βαριά Φανέλα”, αλλά και όλα τα παιδιά που έστω για λίγο έβαλαν ένα λιθαράκι κι ας μη συνέχισαν όλοι μαζί μας. 

Στον Δημήτρη Βενιέρη και τον Status 107.7, που μας άνοιξε το παράθυρο στα fm, πριν ακούσει καν αυτό που ετοιμάζαμε και στην προξενήτρα, Δημήτρη Μανούση, που μας έφερε κοντά. Έχουμε μια έντιμη, ανέφελη και ισότιμη συνεργασία, που δε βλέπω λόγο να μη μακροημερεύσει. 

Στην εταιρεία Exact, που έκανε πράξη τα περισσότερα διαδικτυακά μας σχέδια ως τώρα κι ας έληξε η συνεργασία μας. Εύχομαι τα καλύτερα.

Mεγάλο ευχαριστώ, στις εταιρείες BIGMAN, Κάβα Θεοδωρίδη, H1 Creators, ΣΙΑΜΑΤΡΑΣ, ALU-SYN, Electronet Παμπουκίδης, Regency Casino Thessaloniki, Pizza Leo D'oro, PAOK Insurance, Loco Grill, Injection Service, Gelissimo, Prezioso, Καφεκοπτείο Rio de Janeiro, Αthos Travel, Morris, ΙΕΚ Δέλτα 360, Garden Home Τσακιρίδης, Χεμπεκίδης, ALOHA Beach Bar. Οι περισσότεροι κατ' εξακολούθησιν κι απ' την πρώτη μέρα, έβαλαν “πλάτη”, σε κάτι που... δεν είχαν ακούσει καν.

Και πιο μεγάλο ευχαριστώ από όλα τα προηγούμενα σε όλον τον κόσμο, τον καθένα ξεχωριστά και όλους μαζί, που έγιναν η βενζίνη να τρέξουν όλα μας τα σχέδια με “χίλια”. 

Τα καλύτερα, έρχονται.

 

Υγ Αν ξέχασα κάποιον να με συγχωρήσει. Η τρέλα, ο... εμβολιασμός, μαζί με την... άνοια, έχουν και παρενέργειες

Άρθρα

FORZA PLUS 26/08/2020